Mi az erekció?

Az erekciót egyszerre két folyamat támogatja: több vér áramlik a hímvessző ereibe, és kevesebb vér áramlik kifelé. Ezek az igen kanyarulatos, sok vért magába fogadó erek alkotják a barlangos testeket (corpora cavernosa) és a szivacsos testet (corpus spongiosum). Összetett hormonális hatások eredménye, hogy a pénisz (hímvessző) barlangos és szivacsos részeinek érfalában lévő izmok elernyednek. Ahogy ezek az erek megtelnek vérrel, elnyomják a hímvessző falában megtalálható vénákat, így akadályozzák a vér elfolyását.

Így a csapdába esett vér okozza a hímvessző keményedését és merevedését. Tehát az erekcióhoz az anatómiai feltételeken túl megfelelő keringés szükséges, hogy az artériákba juthasson elegendő vér, valamint fontos az idegrendszer és a hormonális rendszer megfelelő működése is. Az erekció nem jön létre, ha a szervezetnek más, biológiailag fontosabb teendője van, pl. menekülés. Ezért gátolja az erekciót a lelki ráhangoltság hiánya.

 

Az erekció létrejötte

Az erekciónak lelki, hormonális, idegi és keringési feltételei vannak. A normális erekcióhoz nélkülözhetetlen ezek épsége. Az erekció hiánya kellemetlen, mert – tévesen – a szexuális vágy hiányát sugallja, megakadályozhatja a közösülést. A férfi potencia hiánya leggyakrabban átmeneti és elsősorban a túlterheltségre és pszichés gondra vezethető vissza. A szervi probléma nem valószínű, ha van spontán erekció alvás alatt vagy ébredéskor. A szervi problémákkal feltétlenül orvoshoz kell fordulni.

 

LIDERIN

Étrend-kiegészítő

 

A Liderin® ginzeng-, fenyőkéreg- és maca gyökér kivonat, L-arginin, valamint koffein különleges kombinációja. A ginzeng hozzájárul az erekció kiváltásához és fenntartásához. A fenyőkéreg-kivonat növeli a vérerek áteresztőképességét, így segíti a helyi keringést, a mikrocirkulációt. A maca gyökér hozzájárul az állóképesség, valamint a normál szexuális aktivitás és energia fenntartásához.

Koffeint tartalmaz (20 mg/tabletta). Fogyasztása gyermekek és terhes nők számára nem ajánlott.

Walmark Liderin Ginzeng Fenyőkéreg tabletta (6 db)

 

Tudta Ön, hogy a szex jótékony hatással van az egészségre?

 

A szexuális tevékenység egy közepesen intenzív testmozgásnak, kardio edzésnek is tekinthető.

A szexuális aktus során fokozódik a szívműködés, emelkedik a pulzusszám, gyorsul a vérkeringés, és nő a légzésszám is.

A szexuális teljesítmény során kalóriát égetünk el, így a szex segít a testsúlycsökkentésben, és izomzatformáló hatása is van.

A szex növeli a szervezet hormontermelését, serkenti az agy működését és erősíti az immunrendszert.

 

Forrás: Walmark, liderin.eu

One thought on “Mi az erekció?

Comments are closed.