Vásárlási feltételek/ÁSZF

A Fogamzas.com webáruház üzemeltetője a Sas Patika Bt. (1163 Budapest, Margit u 1., adószám:228869737-2-42). Működésének szakmai hátterét a Bt. által működtetett Budapest XVI. kerületi Sas Gyógyszertár (1163 Budapest, Margit utca 1. ANTSZ engedély száma:3083-5/2011) biztosítja.

A megrendelés elküldésével, és annak a Fogamzas.com webgyógyszertár által e-mail-en történő visszaigazolásával távollévők közötti szerződés jön létre, a Sas Patika Bt. és rendelést elküldő, felhasználó között.*
A Fogamzas.com webáruház felhasználója rendelésekor megbízza a közforgalmú a Sas Patika Bt.-t, hogy a gyógyszereket, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású szereket, orvos-technikai eszközöket, gyógyászati segédeszközöket, étrend-kiegészítőket vagy kozmetikumokat – a Sas Gyógyszertár készletéből –, számára házhoz szállítsa, a rendelés során megadott címre, a visszaigazolásban vállalt határidőre. A létrejövő szerződések nyelve a magyar. Az elektronikus módon kötött szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, azokat a Sas Patika Bt. nem iktatja.
A Sas Patika Bt., mint szállítmányozó az árutovábbítás folyamatának megszervezése során más fuvarozót is megbízhat a megrendelt termékek megrendelőhöz való eljutatásával.
A rendelés teljesítésekor a gyógyszert kiadó, közforgalmú Sas Gyógyszertárat üzemeltető Sas Patika Bt. a vonatkozó jogszabályokban előírtak alapján jár el.**,***
A Sas Patika Bt. fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelőtől a honlapra érkező beszerzési és házhoz szállítási megbízást indoklás nélkül visszautasítsa.
A Fogamzas.com webáruház nem fogad el regisztrációt és rendelést tizennegyedik életévét még be nem töltött egyéntől.
A Fogamzas.com webáruházban közölt árak tájékoztató jellegűek. Amennyiben a megrendelt termékek ára eltérne a honlapon szereplő ártól, akkor a webgyógyszertár a megrendelőt erről e-mail-ben értesíti. Megrendelő amennyiben az új árat nem fogadja el, díjmentesen visszamondhatja megrendelését. A Fogamzas.com webgyógyszertárban közölt árak bruttó árak, az áfát tartalmazzák.
Megrendelő a Fogamzas.com webáruházban megrendelt és házhoz szállított termékeket köteles átvenni és azt kifizetni a vásárlás során vele közölt díjszabás alapján.
Az elállással, felmondással kapcsolatban a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben előírtak az irányadók****
A kiszállított gyógyszerek cseréje, visszavétele, visszaszállítása nem lehetséges.
A Sas Patika Bt. a megrendelés esetlegesen elmaradt teljesítése miatt keletkezett anyagi és erkölcsi kárért felelősséget nem vállal. Ezért megrendelő kártérítési igénnyel nem élhet. Amennyiben ez lehetséges, ilyen esetekben – az átutalt díjak visszafizetésével – a megrendelés előtti állapot visszaállítására törekszik.
A Sas Patika Bt. a felhasználási feltételeket bármikor megváltoztathatja. Erről a már regisztrált felhasználóknak email értesítést küld.
Ha a Sas Patika Bt. esetleg elmulasztaná értesíteni a regisztrált felhasználót a felhasználási feltételek megvásárlásáról, vagy a figyelmeztetéssel nem sikerül elérnie a regisztrált felhasználót, az semmilyen jogkövetkezménnyel nem jár a Sas Patika Bt.-re nézve.
Minden egyéb kérdésben a Ptk. vonatkozó rendelkezései az irányadóak.

Sas Patika Bt.

*17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet a távollevők között kötött szerződésekről
** 44/2004. (IV. 28.) ESzCsM rendelet Az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról
***2006. évi XCVIII. törvény „A biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól

****45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól

OTP vásárlói tájékoztató