A terhesség 6 mérföldköve, amelyekről mindenki elfeledkezik

Kismama

Mindenki emlékszik, milyen volt pozitívat tesztelni, milyen volt Őt először meglátni az ultrahangon, és mit érzett az első magzatmozgások idején. Léteznek azonban egyéb jelentős pillanatai a várandósságnak, amelyek annak ellenére emlékezetesek, hogy kimaradtak a kismamanaplóból.

1. Az első nap, amikor nincs hányingered

Vannak szerencsések, akiket elkerül az érzés, a többség azonban végig émelygi az első trimesztert. Egy szép napon aztán elmúlik. Először nem is tudod, mi olyan furcsa, csak hogy szokatlanul könnyűnek érzed magad. Aztán rájössz: végre nem akar kifordulni a gyomrod. Onnantól lesz néhány hónap, amikor a terhességet valóban áldott állapotnak fogod érezni.

2. Amikor először vettél fel kismamaruhát

Először csak kigombolod a nadrágodat, hogy ezzel adj helyet a növekvő pocakodnak, de lassan eljön az a pont, amikor már nem halogathatod tovább, és felveszed az első kismamanadrágodat. Barátkozzatok össze, mert lehet, hogy még szülés után sem fog más ruhadarab rád jönni.

3. Amikor először adják át a helyet a villamoson

Meglepően hamar eljön az idő, amikor minden járművön lesz valaki, aki át szeretné adni neked a helyét. Sajnos gyakori, hogy ez az illető nem egy fiatalember, hanem egy idős hölgy, így egy darabig még nyugodt szívvel utasítod vissza a felajánlást.

4. Amikor először küzdesz az ülőhelyért

Végül ez a pillanat is eljön. Azon kapod magad, hogy rakétasebességgel támadod meg a járművet, és küzdesz az ülőhelyért. Már nem érdekel, ki mit gondol rólad. Nem tudsz a nagy hasaddal kapaszkodva egyensúlyozni, fáj a derekad, és kész.

5. Amikor először nem tudod bekötni a cipődet

Egy idő után már nem csak nehéz lesz lehajolnod, hanem fizikai képtelenség lesz, hogy bekösd a cipődet. Innentől vagy megkérsz valakit minden alkalommal, vagy bebújós modellre váltasz.

6. Amikor először szivárog tej a melledből

Már szülés előtt elkezd termelődni az előtej, a kolosztrum, amellyel először nagy valószínűséggel a zuhany alatt fogsz találkozni. Mi más emlékeztethetne jobban arra a csodára, aminek hamarosan a részese leszel?