A férfinak is sokat segíthet a várandós vitamin, ha a megfelelőt választjuk

A várandós vitaminok szedése a közhiedelemmel ellentétben nem akkor kezdődik, amikor kiderül a terhesség, illetve nem akkor kellene, hogy kezdődjön.

Ennek oka nagyon egyszerű: a mai életvitel, és a tápanyagok minősége messze nincs olyan jó, mint volt ez előtt 50-100 évvel. Sokan ugyanis azzal söprik félre ezeknek a készítményeknek a szedését, hogy nagyanyáink is teherbe estek és szültek, pedig semmi ilyesmit nem szedtek. Holott ma már olyan készítmények is vannak a piacon, melyek nem csak a hölgyeknek, hanem az uraknak is segíthetnek.

Már a tervezéstől fontos a vitamin szedése

Kevesen tudják, hogy bár tény, hogy a régebbi korokban egy nő akár 10-12 gyereket is szült, de ezek közül sajnos nagyon sokan meghaltak, illetve az anyákat veszítettük el gyermekágyi lázban, vagy a terhességek végződtek vetéléssel. Ez akkoriban sajnos szinte természetes volt, a nem megfelelő orvosi ellátás miatt. A vetélések esetében is az egyik legfontosabb kockázati tényező a fertőzésekre való hajlam.

Ez a hajlam pedig akkor igazán veszélyes, amikor a test tápanyagszükséglete nem megfelelő. Jelenleg a világon minden negyedik terhesség vetéléssel végződik, és ezeknek az eseményeknek a nagy többsége éppen a kialakuló fertőzéseknek köszönhető. Az immunrendszer gyengesége, és a nem megfelelő vitaminellátottság melegágya a fertőzéseknek, így a terhességet érdemes már előre tervezni.

Ebben az esetben pedig logikus, hogy a legjobban úgy tudjuk felkészíteni a szervezetet a várandósságra, hogy feltöltjük a raktárait, és folyamatos utánpótlást biztosítunk, ezzel elérve, hogy a megnövekedett szükségletek se jelentsenek komolyabb gondot. Persze az anyagok minősége, mennyisége itt sem mindegy, mint ahogyan az sem, hogy megfelelő időben a megfelelő támogatást nyújtsák. A trimeszterek alatt ugyanis változnak az anyai szervezet igényei, így a tervezési folyamatban és az első trimeszterben más anyagokra van szükség, mint a másodikban, és megint másokra a harmadikban.


Miért szedjen egy férfi várandós vitamint?

Az előbb leírtak alapján azt is láthatjuk, hogy a nők szervezete akkor készült fel a várandósságra, ha kiegyensúlyozott az ásványi anyag és vitaminellátásuk. Ezt lehet elérni az igazán jó várandós vitaminokkal.

Sajnos tény, hogy napjainkban a sikertelen teherbeesési próbálkozások egy jelentős százalékánál a nő teljesen egészséges, így a partnerével van valamilyen gond. Ezek közül az egyik legjellemzőbb az alacsony spermaszám, ami azonban sok esetben javítható, a megfelelő vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Innen pedig egyértelmű a következtetés: ha a nő szervezetét feltölti „csúcsteljesítményre” a készítmény, akkor ezt a férfiakkal is megteheti? Esetleg van olyan anyag, ami számukra nem a legjobb, míg a hölgyek esetében a babavárásnál szükségszerű?

„Hogy a férfiak is szedhetnek-e várandós vitamint, nem is kérdéses, sőt, ajánlott, mivel a bakteriális fertőzések elkerülése, illetve azok kiküszöbölése nem csak a nők számára jelentős gond a vetélés, koraszülés szempontjából, hanem a fogantatás előtti időszakban sem mindegy, hogy a genitáliák fertőzőttek-e. Néha tünetmentesen ping-pongozzák a felek szexuális együttlét alatt a kórokozókat, vagyis egymást fertőzik folyamatosan, de tünetmentesen, éppen ezért a jelentős cink és réz tartalom, mely a felszálló fertőzések kivédése miatt fontos a szervezet számára, logikus, hogy a férfi nem számára is védelmet adhat.” – mondja Ratkó Tünde Szülésznő.

Találd meg termékeink között a megfelelőt: Várandós vitaminok

Forrás: Trimeszter
Fotó: Serge Bertasius Photography/FreeDigitalPhotos.net