Gold T375 fogamzásgátló spirál IUE mini

24 319 Ft

Cikkszám: Gold T375 fogamzásgátló spirál IUE mini Kategóriák: , Címkék: ,

Leírás

A tartós fogamzásgátlás egyik legkorszerűbb, legbiztonságosabb módja az intrauterin eszköz (IntraUterine Device – IUD), hagyományos magyar nevén a fogamzásgátló “spirál”.

Az intrauterin eszköz (fogamzásgátló spirál) előnyei:

  • Nem tartalmaz hormonokat. Ezzel kivédi a hormonális fogamzásgátlók minden hátrányát, sem véralvadási zavarokat, sem más betegséget nem okoz.
  • Fogamzásgátló spirál esetében nincs szükség arra, hogy a pár bármely tagja tevékenységével alakítsa ki vagy segítse elő a védettséget. Éppen ezért a hatékonysága messze felülmúlja a többi módszerét.A tablettát nem szabad elfelejteni bevenni, az óvszert, pesszáriumot megfelelően kell tudni alkalmazni ahhoz, hogy valóban hatékonyak legyenek.
  • Nem végleges fogamzásgátlás. Hasonlóan a többi fogamzásgátló módszerhez, használata nem befolyásolja a későbbi teherbeesés valószínűségét.

A Gold T375 “T” alakú 99,9% tisztaságú réz spirál, 0,1 mm-es arany maggal, mely ellenáll a méhfolyadék korrozív hatásainak és teljesen biokompatibilis az emberi testtel.

A Gold T375 spirál javítja a fogamzásgátlás hatásosságát és kiküszöböli az ezüsttel szembeni esetleges allergiás reakciókat.

375 mm2 aktív rézfelülettel.

Három elérhető méretben (Normál, Mini és Maxi), amelyek minden uterus-méretnek megfelelnek, és ezzel még kényelmesebbek a betegek számára.

A méhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD) könnyű és egyedi felhelyezhetőséget biztosító rendszer, amely nagyfokú pontosságot tesz lehetővé.

A felhelyezési utasításokat pontosan követve a méhfal funkciójának kockázata teljesen kizárt.

Javasolt kihordási idő: 5 év.

Hogyan hat a fogamzásgátló spirál?

A tudomány fejlődésével egyre korszerűbb intrauterin eszközök kerültek forgalomba.

  • Az első spirál eszközök úgy működtek, hogy megakadályozták a megtermékenyült petesejt (embrió) beágyazódását azzal, hogy enyhe helyi gyulladást idéztek elő a méhüregben.
  • Ma a fogamzásgátló hatás jórészt a réztartalomnak köszönhető. Mindnyájan tudjuk, hogy a rézionok bizonyos típusú sejteket elpusztítanak. Emlékszünk még, hogy nagyapáink réz-gáliccal permeteztek, vagy láttuk már képeken, ahogy az egyiptomi fáraók rézvegyülettel festették a szemhéjukat azért, hogy az akkor népbetegségként százezreket megvakító trachoma fertőzést elkerüljék. Éppen így pusztítja el a “spirál” a méhüregbe jutott spermiumokat is.
  • Ha mégis maradna túlélő, azok mozgása is megszűnik, tehát nem tudnak eljutni a petevezetékekig, mert a mozgásukhoz szükséges Zn (cink) ionok rézre cserélődnek ki.
  • Természetesen a helyi izgalom okozása ezek után is megakadályozza a beágyazódást, ha mégis létrejönne embrió.

Kinek ajánlott fogamzásgátló spirált használni?

Már szült nőknek

  • Szoptatós anyáknak
  • Hormont szedni nem akaró, vagy eü. okokból nem szedő hölgyeknek
  • 35 év feletti nőknek ajánlják.

“Spirált” csak nőgyógyász helyezhet fel ill. távolíthat el. El kell tehát menni hozzá, megbeszélni az esetleg felmerülő kérdéseket (ellenjavallatok, esetleges szövődmények, stb.), és ha minden rendben van, akkor kérni, hogy írja fel. Mivel több típus van forgalomban, érdemes megkérdezni az orvost, melyik lenne Önnek a legmegfelelőbb.

Figyelmeztetések:

Csak orvos bonthatja ki, és minden esetben az orvossal kell felhelyeztetni.
Ne hajlítsa, ne nyomja össze. Gyermekektől tartsa távol.

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.