Ferrocomp tabletta 40x

4 045 Ft

Cikkszám: Ferrocomp tabletta 40x Kategória: Címke:

Leírás

A szervezet vashiányos állapotainak (pl. vashiány okozta anémia, látens vashiány stb.) kezelésére.

A szervezet vashiányos állapotának kialakulását számos ok előidézheti. A WHO felmérései szerint, egyrészt főleg a fejlett ipari országokban a vasszegény táplálék, másrészt a vas rossz felszívódása következtében a világ lakosságának közel ötöde vashiányban szenved.
Vashiányos állapot léphet fel a produktív életszakaszban lévő nők erős havi vérzése, műtétek utáni állapot, felnőttek krónikus vérvesztése (főleg a gyomor-bél traktusból) következtében, valamint tartós fizikai igénybevétel esetén (pl. hosszútávfutók) is kialakulhat egy csökkent vastartalékkal jellemezhető állapot.

Az életmód és táplálkozási szokások megváltozása következményeként egyre gyakoribb, – különösen a terhesség alatt – a folsavhiány. A folsavnak mint ismeretes fontos szerepe van a hemopoezisben. Vashiányos állapotban a szervezet a hiányzó vasat azzal pótolhatja, hogy a táplálékból több vasat igyekszik felvenni, felszívni, azonban ez többnyire kevés, ezért a pótlást valamilyen vastartalmú készítmény alkalmazásával kell megoldani. A vashiányos állapotok kezelésére olyan vaskészítményre van szükség, amely orálisan adagolva jól felszívódik és jól tolerálható.

A FERROCOMP tabletta, elsősorban a szervezet különböző okok következtében létrejövő vashiányos állapotainak megelőzésére, megszüntetésére alkalmas gyógytermék, amely jó felszívódása következtében kis dózisok alkalmazását teszi lehetővé és az eddigi tapasztalatok szerint nagyon jól tolerálható.

A FERROCOMP tabletta a ma ismert készítmények közül az egyedüli, amely a szervezet számára létfontosságú vasat, valamint a mikroelemek közül a cinket, mangánt, rezet és kobaltot, természetes alapanyaghoz, a gyümölcsben – elsősorban az almában, ill. citrusfélékben – lévő pektinhez kötve tartalmaz. A tabletta ezenkívül még folsavat is tartalmaz.

Összetételénél fogva kiválóan alkalmas a szervezet vashiányos állapotainak megszüntetésére, mert a tablettában lévő vas a természetes alapú hatóanyagnak köszönhetően a szervezetben jól felszívódik, és biológiailag magas hatásfokkal hasznosul.

A FERROCOMP tablettában lévő cink, mangán, réz, kobalt és folsav elősegítik, hogy a felszívódott vas nagyobb hatékonysággal fejtse ki hatását.

Egy tabletta 10 mg vasat, 3 mg cinket, 1 mg rezet, 1 mg mangánt, 0,06 mg kobaltot, 0,2 mg folsavat 6: 20 mg C-vitamint tartalmaz.

A vashiány pótlása általában hosszú időt, hónapokat vesz igénybe, ezért lényeges szempont, hogy a beteg olyan készítményeket használjon melyek a lehető legkevesebb mellékhatást okozzák.

A FERROCOMP tablettából a szervezet oly módon jut a számára szükséges vashoz, melyet az evolúció során megszokott, ezért eltekintve a ritkán fellépő egyéni túlérzékenységtől, a gyógytermék kellemetlen mellékhatások nélkül hosszú ideig szedhető.

A készítmény ennek köszönhetően mind kúraszerűen, mind tartósan szedhető.

Adagolás:

Felnőtteknek és 12 éves kortól gyermekeknek napi 2×1 – 2 tabletta, súlyosabb vashiányos állapotban 3×1 – 2 tabletta, gyermekeknek 3 – 12 éves korig napi 1/2 – 1 tabletta.

A tablettát étkezés után kell bevenni.

Tapasztalat szerint enyhébb – diéta, vegetáriánus étrend vagy nőknél a rendszeres havi vérvesztés, fokozott szellemi, fizikai igénybevétel okozta – vashiány esetén 10 napig napi 2×1 tabletta, majd 20 napig napi egy tabletta szedése elegendő. A kúra az előzőekben ismertetett okok további fennállása esetén 3-6 havonta megismételhető.

Súlyosabb vashiány esetén 2-3 hétig napi 3×1-2 tabletta, majd 4-8 hétig 2×1 tabletta szedése javasolt. Ezt követően ellenőriztesse a szervezet vasraktárainak állapotát és ha szükséges, napi 1 vagy 2 tabletta szedésével folytassa a kezelést a vasraktárak feltöltéséig.

Felhasználható: a gyártástól számított 2 évig.

Tárolás: fénytől védve, száraz helyen, szobában (17-25 °C)

Figyelmeztetés: gyermekek elől a készítményt gondosan zárjuk el!

OGYI-413/1993

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.