Nippes GB0057/57 Kullancskiszedő műanyag

2 049 Ft

Cikkszám: Nippes GB0057/57 Kullancskiszedő műanyag Kategória:

Leírás

A vérrel szívott, kifejlett kullancs szakszerű eltávolítását kedvenc állatból és emberből a kullancs-eltávolító csipesszel végezzük, mert ez az eszköz nem ragadja meg a kullancs testét. Minden kiránduláskor magunkkal vihető, professzionális.

A kullancsok világszerte közel háromszáz féle betegséget terjesztenek, de csak töredékük veszélyes az emberre.

A legritkább, de a legsúlyosabb kullancs által terjesztett fertőzés a vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás.

A kullancs eltávolításhoz ma már kaphatók speciális csipeszek, melyek használata megkönnyíti a műveletet. Tehát a kullancs-eltávolító csipesz nem okoz irritációt a kullancsnak, ezért nem jelent fertőzésveszélyt a használata!

A kullancsot a kullancskiszedő csipesz segítségével fogja meg, minél közelebb az ember, vagy állat bőréhez, és határozott mozdulattal csavarja meg az óramutató járásával ellentétes irányba, és közben húzza kifelé. A kullancsot ne kenegessük, ne tekergessük, ne dörzsöljük, ne akarjuk megfojtani! A feji végéhez, tehát a bőrhöz közel fogjuk meg csipesszel az élősködőt úgy, hogy a potrohát ne nyomjuk össze, mert ebben tanyázik a Lyme-baktérium.

A kullancs eltávolítást követően azonnal semmisítse meg a kullancsot! A kullancsszúrás környékét és a kullancs eltávolító csipeszt fertőtlenítő szerrel átitatott gézzel vagy vattával töröljük le.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.