Kullancs eltávolító kanál 3x

1 289 Ft

Cikkszám: Kullancs eltávolító kanál 3x Kategória:

Leírás

A kullancs-eltávolító kanál Dr. Kapiller Zoltán állatorvos által kifejlesztett orvostechnikai eszköz.

A kullancs-eltávolító kanál úgy képes eltávolítani a bőrbe fúródott kifejlett, vérrel szívott kullancsot, hogy az eltávolítás során az eszköz nem szorítja meg a kullancs testét, hanem az áldozat bőrére fejti ki a speciális hatást, melynek eredményeképpen a rögzülését vesztett kullancs a kanál kávájába dől.

Miért lényeges az, hogy a kullancsot gyötrés nélkül távolítsuk el?

Ha a kullancsot bármilyen fizikai- (pl.: nyomás, szorítás stb.) vagy kémiai (pl.: kenőcs, olaj stb.) hatás éri, akkor gyötrődése, fuldoklása, vagy haláltusája okán kórokozókat köphet, öklendezhet a bőrben lévő szúrcsatornájába, így okozva fertőződést. Azonban, ha a kullancs eltávolítás úgy történik, hogy nem gyötörjük, akkor mindez nem történik meg.

Mi az előnye annak, ha a kullancs nem üríti testváladékait az általa szúrt sebbe?

A kullancsban számos, veszélyes mikroorganizmus (protozoon, baktérium és vírus) él. Amennyiben ezek a kórokozók átjutnak a kullancs szervezetéből a csípett egyénbe, vagy kedvenc állatba, akkor az fertőződik.

Mire alkalmas a kullancs-eltávolító kanál?

Az eszközzel ember- és kedvenc állat bőréből távolítható el a kifejlett, vérrel szívott kullancs.

Mire nem alkalmas a kullancs-eltávolító kanál?

A kullancsfajok egyedfejlődési alakjainak (lárváknak, nimfáknak) eltávolítására nem alkalmas az eszköz. A lárvákat és a nimfákat injekciós tű hegyével pöccintsük ki a bőrből. Nem alkalmas az eszköz a kifejlett kullancsok eltávolítására olyan testtájról, ahova nem fér be (pl.: hallójárat, orrkagylók belső- és a szájüreg zúgai stb.). Ezért rendkívüli esetben kullancs eltávolítás miatt forduljon orvoshoz, kedvenc állatával állatorvoshoz.

Hogyan kell tárolni a kullancs-eltávolító kanalat?

A kullancs-eltávolító kanál gyermekek elől elzárva tartandó. Nedvességtől, valamint sugárzó hőhatástól óvjuk az eszközt.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.